santa-clara-valley-sobrato-4.jpg
therapy pool.jpg
atrium.jpg

Sobrato Pavillion

LOCATION:

San Jose, CA

CLIENT:

Santa Clara Valley Medical Center

CONTRACTOR/ARCHITECT TEAM:

Turner Construction

Stantec

CONSTRUCTION COST: $460 M

SCALE:

350,000 SF, 7 story 

CONSTRUCTION TYPE:

Steel moment frame over one story basement and drilled piers

ROLE:

Patrick Ryan Principal-in-Charge

Maureen Joyce Project Manager

while employed at Rutherford + Chekene

 

photos courtesy of Stantec

This 350,000 sf acute care facility is a seven story building over a one story basement, and has 168 beds and a rehabilitation center.  To support the rehabilitation center, the project included an adjacent therapy pool building constructed of architectural concrete with a green roof.   These two buildings are fit into the existing SCVMC campus, and involved extensive shoring of adjacent acute care facilities in order to construct the basement.